NieuwsCursus Mindfulness

Minder stress, betere concentratie, meer energie.
Ben je hierin geïnteresseerd en wil je hierover meer weten kom naar de naar de cursus Mindfulness.

Duur:        Vier weken op donderdagavond
Data:        09 oktober, 16 oktober, 23 oktober en 30 oktober
Tijd:          20.00 uur – 22.00 uur
Kosten:    120 euro
Locatie:    Gezondheidscentrum Grubbenvorst (GCG)
Docente:  Psychologe Ilse Milot


Aanmeldingen bij de praktijk GCG tel. 077 366 20 66 of via Email: milot@mmcc2200.nl

Zwangerschapsverlof chiropractor Sarah Briers

Chiropractor Sarah Briers verwacht in februari 2015 haar eerste kindje. In verband met zwangerschapsverlof is zij afwezig van 22 december 2014 tot 1 mei 2015.

Bibi Jaspers

Het vertrouwde gezicht Bibi Jaspers, die zich als fysiotherapeute 10 jaar heeft ingezet voor Gezondheidscentrum Grubbenvorst (GCG), heeft besloten om haar werk voor GCG per 12 oktober 2014 te beeidigen. Zij wil meer tijd gaan besteden aan haar gezin. Bibi heel hartelijk dank voor je inzet voor GCG.

Sportfysiotherapeut

Algemeen fysiotherapeute en bewegingsweterschapster Nicky Engelen heeft al de nodige kennis en ervaring op het gebied van sportfysiotherapie. Zij heeft stage gelopen bij het Sport Medisch Centrum KNVB te Zeist en gewerkt op op het Sport Medisch Centrum te Papendal in Arnhem. Zij is bezig met een promotietraject aan de Radboud Universiteit, met als onderwerp knieblessures. Nicky is nu gestart met de opleiding sportfysiotherapie bij de ESP (Gennep).Erik Wolters verhuist tijdelijk naar Portugal

De meesten van u zijn waarschijnlijk al op de hoogte, maar Erik Wolters, chiropractor, echografist, is voor een jaar met zijn gezin naar Portugal verhuisd om daar een praktijk te beginnen in het Orange Medical Centre, Albufeira.
Iedere 1e week van de maand zal hij in de praktijk in Venlo aanwezig zijn om patiënten te behandelen.

WK voetbalpoule

Hierbij onze winnares van de voetbalpoule 2014. Nel Hendriks Claassens. Zij kreeg een VVV bon twv 50 euro.


Mindfulness

Op donderdag 5 juni heeft psychologe Ilse Milot een lezing over Mindfulness gegeven bij Gezondheidscentrum Grubbenvorst.

Mindfulness is een wetenschappelijke aanpak gebaseerd op Boeddhistische- en Zen-principes, maar zonder de bijbehorende leer. Het houdt in dat je de geest laat rusten in zijn toestand van oplettendheid, vrij van vooringenomenheid of vooroordeel.
Het staat in tegenstelling hoe de meeste van ons leven, voordurende bezig met hardnekkige gedachten en gevoelens. We zijn constant bezig onszelf maar ook de ander te beoordelen en te veroordelen. Mindfulness betekent dat je oplet, dat je leeft in het moment in plaats van in verlangens, wensen, herinneringen en gehechtheid aan materie.
Mindfulness kun je in eerste instantie overal en altijd beoefenen. Waar het om gaat is je geestestoestand te aanvaarden. Je probeert dus niet je gevoelens of gedachten met geweld te bevrijden maar je geeft dingen de gelegenheid te komen en te gaan en er simpelweg te zijn. Het brengt je aanvaarding, rust en vrijheid om keuzes te maken en ballast los te laten. Het levert je meer energie.
Ilse Milot is verbonden aan Ilse Milot Mental Care en heeft als psychologe onder meer een tweewekelijkse praktijk op woensdagmorgen bij Gezondheidscentrum Grubbenvorst.
In oktober geeft Ilse Milot een cursus Mindfulness van 4 cursusavonden. Het aantal deelnemers houdt zij daarbij beperkt om alle cursisten voldoende aandacht te kunnen gegeven en op hun gemak te laten voelen in de groep.
Ben je nieuwsgierig geworden naar Mindfulness en wil je meer weten over de cursus neem dan vrijblijvend contact op met Gezondheidscentrum Grubbenvorst tel. 077 366 20 66 of per email: i.milot@gezondheidscentrumgrubbenvorst.nl.

Fysio-fitness

Er zijn weer enkele plaatsen beschikbaar in onze fysio-fitness groepen!
 · Kleine groepen
 · Gezond en gezellig bewegen
 · Onder intensieve begeleiding  van een fysiotherapeut
 · Afgestemd op uw persoonlijke mogelijkheden
 · Afwisselende programma’s
Er is plaats op maandagavond van 19.00 – 20.00 uur, dinsdagavond van 19.00 – 20.00 en 20.10 – 21.10 uur en donderdagavond van 18.30 – 19.30 uur.

Dry needling.

Dry needling is een specialisatie van de fysiotherapie die direct werkt op de spieren. Triggerpoints (spierverhardingen) kunnen een doffe of
zeurende pijn veroorzaken. Met dry needling kunnen deze spierverhardingen ontspannen door ze aan te prikken met een dunne naald.
Het inbrengen van de dunne naald is niet voelbaar. Als de spier aangeprikt wordt kan er een kort moment van kramp en lichte pijn ervaren worden. Daarna ontspant de spier meteen.
Bestaan de klachten al langer, dan zijn er vaak meerdere spieren bij betrokken. Vaak breiden de klachten zich dan ook uit naar spieren langs de
wervelkolom. Gedurende twee of drie weken wordt er eens per week behandeld, daarna vindt een beoordeling van het resultaat plaats. In totaal zijn meestal 4 tot 6 behandelingen nodig.
Dry needling wordt op dezelfde manier als reguliere fysiotherapie door uw zorgverzekeraar vergoed, uit een aanvullende verzekering.

Kinderen met problemen met de reguliere zwemles.

Bij H2O Fysio kunt u terecht voor speciaal zwemonderwijs voor kinderen. Dit is een unieke samenwerking tussen kinderfysiotherapeuten van H20 Fysio en LACO: extra therapeutische ondersteuning in het water voor kinderen die niet voldoende kunnen meekomen in het reguliere zwemonderwijs.
Heel logisch, het ene kind is nu eenmaal sneller dan het andere kind. Het wordt minder prettig als uw kind echt duidelijk achterblijft tijdens de zwemles, zowel voor u als uw kind. Wat is hiervan dan de oorzaak? Meestal ligt het niet aan de inzet van het kind zelf. Het kan zijn dat uw kind beperkingen heeft, die niet eenvoudig te onderkennen zijn. Onze kinderfysiotherapeuten hebben een professionele kijk op beweging en gedrag van uw kind tijdens de zwemles.

Binnen de hydotherapie hebben wij een speciale methode om kinderen hiermee te helpen. Dit programma is gebaseerd op principes van N.D.T. (neurological development treatment/Bobath) in het water en de Halliwick-methode.
Voor meer info zie http://www.h2ofysio.nl/zwemles/

Herfst

Ook in de herfst en zeker met oog op de komende winter is het zaak om uw conditie op peil te houden en te verbeteren. Dan kunt u lekker fit naar buiten, genieten, zeker als het zonnetje schijnt. Heerlijk erop uittrekken. Maar het geldt nog meer bij het dageliks bewegen. Vindt u dat u conditioneel te kort komt of zijn er andere zaken die u hinderen om voluit te bewegen? Informeer naar of kom eens langs voor de mogelijkheden die wij u kunnen bieden en waarmee wij u kunnen helpen. Bij Gezondheidscentrum Grubbbenvorst hebben we door de vele disciplines die er werken veel kennis in huis.
Gaat het om beter bewegen of steun voor een betere conditie en u weet niet hoe u dat aan moet pakken? Dan is mogelijk is fysio-fitness iets voor u. Samen met een fysiotherapeut stelt u een oefenprogramma specilfiek gericht op uw situatie op en gaat u aan de slag. Daarbij wordt u door een fysiotherapeut begleid. Als er vragen aan de orde komen op bijvoorbeeld het gebied van uw huid of voeding kunnen deze worden doorgespeeld naar de huidtherapeut of diëtiste. Bij het Gezondheidscentrum Grubbenvorst zijn de communicatielijnen kort. Als u hierover meer wilt weten neemt u dan gerust contact met ons op of kom eens langs.

Ballonnenwedstrijd
Dit is Suze Basten. Zij werd eerste in de ballonnenwedstrijd. Haar ballon kwam tot in Uffenheim, 447 km van Grubbenvorst! Haar prijs, een waardebon van 25 euro voor bij tante Cien.Reanimatie en AED-cursus 

Op 5 november hebben alle medewerkers de jaarlijkse reanimatie- en AED-cursus gevolgd. Er werd geoefend met volwassenen, kinderen en babies. In
de praktijk is een AED apparaat aanwezig, mocht zich een noodsituatie voordoen dan zijn we hierop optimaal voorbereid.


H2O Fysio op Peel en Maas TV

Op woensdag 9 oktober om 19.00 uur werd op Peel en Maas TV een aflevering van Venray in bedrijf op locatie uitgezonden. In die uitzending werd een bezoek getoond aan H2O Fysio. H2O Fysio, de naam zegt het eigenlijk al: fysiotherapie in het water.
In het programma Venray in bedrijf op locatie wordt op locatie een kijkje genomen in de keuken van een of meerdere Venrayse bedrijven. Voor wie de uitzending gemist heeft kan deze bekijken via de YouTube link: http://youtu.be/eUC1luNavkU


Kindermiddag

Op vrijdagmiddag 27 september 2013 vond de eerste keer de Kindermiddag van ons gezondheidscentrum plaats. Dat was een groot succes. De praktijk was gezellig gevuld met zuigelingen, kinderen en ouders. De kinderen kregen een schatkaart en gingen op zoek naar aspecten van hun gezondheid. In verschillende kamers waren korte onderzoeken: kindertherapeuten onderzochten de fijne en grove motoriek, de chiropractor voerde een rugonderzoek uit, bij de diëtiste konden alle vragen over voeding gesteld worden en Penders Voetzorg onderzocht de voetjes en maakte een voetafdruk. De grote grabbelton, ballonnenwedstrijd, spelletjes, gezonde snacks en natuurlijk de goodie-bag bij het afscheid zorgden voor heel wat vrolijkheid in de praktijk.
Voor de kinderen was het een leuke en ongedwongen manier om kennis te maken met verschillende disciplines binnen de gezondheidszorg. Voor de ouders een kans om vragen te stellen en eens een kijkje te nemen in de praktijk. En voor de therapeuten was het een mooie manier om te laten zien wat we allemaal in huis hebben.

’s Avonds was er voor alle medewerkers van het gezondheidscentrum een barbecue, compleet met kampvuur.
Het was een geslaagde dag, een nieuwe traditie is geboren.

Overleg therapeuten

Elke eerste dinsdag van de maand vindt er overleg plaats van de therapeuten van GCG en H2O Fysio. Tijdens dat overleg worden ervaringen en vernieuwingen op het vakgebied uitgewisseld, Ook wordt er afwisselend door een van de therapeuten een korte presentatie gegeven over haar of zijn vakgebied. Dit maandelijkse overleg maakt ook dat de communicatie onderling erg makkelijk verloopt. Alleen met instemming van de client wordt er tussen therapeuten over de behandeling van een client overlegd en dat gebeurt buiten de vergadering. Tijdens de vergaderingen komen alleen anonieme casussen aan de orde.
De vergadering verloopt in een informele sfeer met ook ruimte voor de lach.Fysiotherapie of manuele therapie 's morgens vroeg

Patiënten die graag voor het werk fysiotherapie of manuele therapie willen kunnen op maandag en dinsdag vanaf 7.00 uur terecht.

Overleg therapeuten

Elke eerste dinsdag van de maand komen alle therapeuten van GcG en H2O Fysio voor overleg bijeen. Tijdens een informele lunch bijeenkomst bespreken zij de ontwikkelingen bij GcG en H2O Fysio en bij de vakdisciplines. Verder komen aan de orde een casus uit de praktijk en presentaties verzorgd door een van de therapeuten. Zo zijn onder andere presentaties gegeven over shockwave (chiropractie), pijnbeleving (psychologie), podotherapie en huid- en oedeemtherapie. Het geheel verloopt in een plezierige en ontspannen sfeer. Ook onderling wisselen de therapeuten voor, tijdens en na het overleg ervaringen uit. Op deze wijze blijven de therapeuten op de hoogte wat er naast hun vakgebied speelt en bevordert het de onderlinge communicatie.Vestiging H2O Fysio te Venray

De fysiotherapiepraktijk H2O Fysio is gevestigd op de locatie Laco Sportcentrum De Sprank Kempweg 70 te Venray. Deze praktijk is een initiatief van Gezondheidscentrum Grubbenvorst. U kunt in deze praktijk terecht voor reguliere fysiotherapie en kinderfysiotherapie. Daarnaast bieden de unieke faciliteiten en het zwembad van Laco Venray mogelijkheden voor een bijzondere vorm van fysiotherapie, namelijk hydrotherapie. Hydrotherapie is fysiotherapie in het water, zeer geschikt voor revalidatie, chronische pijnpatiënten en patiënten met ernstige bewegingsstoornissen. Met H2O Fysio heeft Laco een unieke fysiotherapiepraktijk in huis. Bel voor een afspraak of informatie telnr.: 0478 – 640171.
Podotherapie

Bij Gezondheidscentrum Grubbenvorst kunt u ook terecht voor podotherapie. De podotherapeut onderzoekt en behandelt klachten die voortkomen uit het functioneren van voeten, knie, heup en rug in relatie tot de voeten.

Fitnessapparaten

De fitnessapparaten zijn vervangen door nieuwe en uitgebreid, opdat we de client nog beter kunnen helpen. De foto's geven hiervan een impressie.

 

Gezondheidscentrum Grubbenvorst - Pand
Gezondheidscentrum Grubbenvorst

Kloosterstraat 19A,
5971 BB Grubbenvorst

T: +31 (0)77 366 20 66
E: info
H2O Fysio - Pand
H2O Fysio

LACO Sportcentrum
De Sprank
Kempweg 70,
5801 VV Venray

T: +31 (0)47 864 01 71
E: info
W: www.h2ofysio.nl